بررسی فرآیندهای دیاژنتیکی، میکروفاسیس ها و محیط رسوبی نهشته-های پلاژیک سازند ایلام در برش کوه شاه نخجیر، جنوب ایلام
نویسندگان
چکیده
سازند ایلام در برش کوه شاه نخجیر در جنوب شهرستان ایلام با ضخامت 172 متر از سنگ های آهکی با میان لایه های آهک مارنی و شیلی تشکیل شده است. مرز زیرین این سازند با سازند شیلی سورگاه و مرز فوقانی آن با سازند شیلی گورپی به صورت هم شیب می باشد. براساس مطالعات پتروگرافی فرآیندهای مهم دیاژنتیکی سازند ایلام شامل سیمانی شدن، تراکم فیزیکی و شیمیایی و فرآیندهای جانشینی از قبیل آهن دار شدن، پیریتی شدن، فسفاتی شدن، گلاکونیتی شدن و سیلیسی شدن می باشد. تخلخل های مشاهده شده در این مقاطع از نوع بین دانه ای، حفره ای و شکستگی است. همچنین با مطالعه پتروگرافی و بررسی خصوصیات بافتی و فسیل شناسی نمونه ها، پنج میکروفاسیس کربناته شناسایی شد که همگی به کمربند رخساره ای دریای باز تعلق دارند. محتوای فسیلی این میکروفاسیس ها، فرامینیفرهای پلانکتونیک هستند که در زمینۀ میکریتی قرار دارند و در قسمت عمیق حوضه نهشته شده اند.
منابع مشابه
میکروفاسیس، محیط رسوبی و دیاژنز نهشته های کربناته سازند تله زنگ در برش کوه مانشت (شمال ایلام) و برش چم بور(جنوب شرقی ایلام)
چکیده ندارد.
15 صفحه اولبررسی میکروفاسیس ها و محیط رسوبی سازند گرو در برش نمونه، کبیر کوه ایلام، جنوب غرب ایران
چکیده ندارد.
15 صفحه اولمیکروفاسیس ها، محیط رسوبی و چینه نگاری سکانسی سازند تله زنگ در برش های کوه مانشت و چم بور (شمال و جنوب شرقی ایلام)
سازند تله زنگ یک توالی کربناته به سن پالئوسن تا ائوسن میانی در حوضۀ زاگرس است. در این مطالعه سازند تله زنگ در برش های سطحی کوه مانشت و چم بور به منظور تعیین محیط رسوبی و چینه نگاری سکانسی مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعات پتروگرافیکی منجر به شناسایی 10 میکروفاسیس گردید که در 4 کمربند رخساره ای شامل پهنۀ جزرومدی، لاگون، پشته و دریای باز نهشته شده اند. عدم وجود رسوبات توربیدایتی و رخساره های ریف...
متن کاملمیکروفاسیس ها و محیط های رسوبی سازند داریان در کوه خانه کت، جنوب شرق شیراز
کوه خانهکت در جنوبشرقی خرامه (شرق شیراز) واقع شده است. مشاهدات صحرایی و پتروگرافی نهشتههای سازند داریان به شناسایی 8 ریزرخساره کربناته و 3 کمربند رخسارهای دریای باز (o) ، سد (b) و لاگون (l) منجرگردیده است. بررسی رخسارهها در منطقهی مورد مطالعه و مقایسهی آنها با محیطهای رسوبی قدیمی و امروزی نشان داد که سازند داریان در پلاتفرم کربناته از نوع رمپ نهشته شده است.
متن کاملمیکروفاسیس ها و محیط رسوبی بخش کربناته سازند قلعه دختر واقع در کوه بیرگ(جنوب شهرستان سرایان-خراسان جنوبی)
هدف از انجام این تحقیق ،تعیین میکروفاسیس ها و محیط رسوبی بخش کربناته سازند قلعه دختر (ژوراسیک میانی تا بالایی)بر اساس مشاهدات صحرایی و مطالعات آزمایشگاهی می باشد.منطقه مورد مطالعه در کوه بیرگ واقع در جنوب شهر سرایان (استان خراسان جنوبی) قرار دارد.ضخامت توالی مذکور در برش مورد مطالعه 188 متر است که بیشتر شامل آهک هایی از نوع وکستون بایوکلستی حاوی سوزن اسفنج ،وکستون اینتر اکلستی وولیتی،پکستون پل...
متن کاملمنابع من
با ذخیره ی این منبع در منابع من، دسترسی به آن را برای استفاده های بعدی آسان تر کنید
عنوان ژورنال:
پژوهش های دانش زمینجلد ۱، شماره ۴، صفحات ۰-۰
کلمات کلیدی
میزبانی شده توسط پلتفرم ابری doprax.com
copyright © 2015-2023